Monday morning..

Yepp ny vecka, nya möjligheter.
Har haft en kanondag egentligen, fast har väl inte gjort så himla mycket idag.

Praktikdags vid halv nio. Planerade dagen med min handledare. Under dagen vart de möte om bakterier, Legionella?
Sen skulle jag egentligen planerat hur vi skulle lägga upp semesterplaneringen med en dam på kommunhuset men hon var tyvärr sjuk. Sedan gick min handledare igenom hur man lägger upp en anställningsintervju, med frågor och sammanfattningsskala 1-10. Jag fick en 8a när han bedömde hur lämplig jag vart för jobbet som chef. 8 är rätt högt, för att endast ha gjort 1 vecka:)
På onsdag ska jag hålla i min första anställningsintervju, SJÄLV!!
Han fråga om jag ville att han skulle vara med, men nää.. detta klarar jag av själv! Som sagt, visa framfötterna!!

Har fått bra beröm idag med:) Jag är så glad!!!

Har vart mycket piggare idag.. fast när jag vart hemma igen vart ja ganska mkt tröttare.
Ikväll är de Bonde Magnus som får sin Emma på tv, MÅSTE SES!!

Igår vart jag btw kallad för pensionär av H när jag berättade om mina morgonrutiner för henne. HAHA.. jaaa.. ja börjar bli vuxen tor ja!!

Nej nu ska vi till Willys!!
Mina csn pengar är fortfarande spårlöst försvunna!! :(

ps: Bild på mitt kontor kommer väl imorgon :)

GRATTIS!!

MINA SMÅSYSKON FYLLER ÅR IDAG!
STORT GRATTIS TILL CAROLINE (LINE) & THOMAS PÅ ER 21 ÅRS DAG!!!


Softiga Lördag

Orkar inte skriva idag. Så ja kopierar en sak som jag blivit utmanad på. Men hade dock samma problem som fia o kunde inte sätta bannern här.


Jag blev utmanad av  Fia http://fisfia.blogg.se
Jag kunde tyvärr inte kopiera bannern!

1. Placera ovanstående banner på din blogg.
2. Lista tre saker på din kropp som du är särskilt nöjd med.
3. Länka till den du blev utmanad av.
4. ...och skicka vidare utmaningen till tre personer som du tycker borde vara extra nöjda med sig själva.

1. .... ?
2....
3... suck

Usch.. de var en hemsk utmaning då ja kom på att jag är inte nöjd med nått. Är faktiskt inte nöjd med en enda kroppsdel. Men ja mår inte speciellt dåligt över de.. så de är inge synd om mig.
Antar att ja loosa utmaningen! Sorry
Det finns så mycket annat som jag är nöjd med me mig själv.. men kroppsdelar är inte min starka sida.Det verkliga livet

Måndagen kom, och fredagen gick. Veckan gick fort.

Jag har haft en väldigt bra vecka. Känns att man inte är inne i arbetslivet o vad det innebär.. tider, rutiner etc.
Jag har gått upp kvart över sex varje morgon. Det var nästan flera år sedan jag var uppe så tidigt.. om jag inte har vart tvungen att gå upp pga nån resa. Morgonmänniska är jag inte. Eftersom mitt tidigare jobb som personlig ass inte innebar tidiga mornar så kom jag lixom inte in i det då heller. Då började man tidigast åtta.
Men upp kommer jag. Ingen snooz människa heller. Rutiner passar mig. Då trivs jag med mig själv. Stress är det värsta jag vet och jag tenderar till att bli en mycket hemsk person om jag blir extremt stressad.. speciellt om stressen inte beror på mig, men på nån annan fullt frisk människa....- INGEN KOMMENTAR :P

Min handledare är som jag kanske har sagt tidigare en väldigt bra handledare. Jag gillar honom skarp och vi passar väldigt bra ihop som ett team tror jag. 
 Han är lugn, sansad, eftertänksam, noga och väldigt bra på att lyssna. "Ge och ta" vet han vad det betyder.

Visst.. nån dag var väl lite bättre än den andra.. om vi ska prata sysselsättningsvis. Jag kan ju inte, och vill inte heller för den delen, hänga efter honom efter varje steg han tar. Vissa möten är inte alltid lämpliga för praktikanter eller telefonsamtal... ibland är vissa för privata och ibland är vissa inte av intresse. Jag har fått endel sysslor att göra.. nackdelen är ju att jag är ganska effektiv så jag gör klart allt väldigt fort. Kan iofs va för o nackdel. Men ja hittar oftast på egna saker då de inte finns saker eller uppgifter för mig. Som att läsa om verksamheten och dess riktlinjer till exempel.

Som sagt, jag är mycket nöjd. Min studieplan är redan inskickad o klar. Nu ska ja bara läsa dom där böckerna.. Har redan börjat skissa på svaren på mina uppgifter till skolan.

Nu är jag extremt trött. Hade tänkt  o gått o tränat flera ggr denna veckan men har verkligen inte orkat. Någon dag la jag mig vid åtta.. men inte var jag något piggare för de dagen efter.. konstigt. Borde lägga mig vid tio varje kväll så kanske de gör skillnad.

Jag känner mig förövrigt glad för att jag har fått väldigt bra respons på allt jag har gjort på praktiken och mycket beröm:)
Jag känner mig nästan lite ledsen att de bara är 9 veckor kvar i kil.. 

Imorgon skall jag iväg o jobba och det ska bli skönt. Mina csn pengar har krånglat så ja e fattig som en lus.
på söndag fyller mina syskor 21. Tyvärr blir de ingen tur in te stan me syster och kompaniet men de får bli en annan gång.

Igår bestämde ja o Anna att vi ska på hockeymatch, Färjestad- Frölunda i februari. De ska bli jätte kul!!! :)
Nu ska ja slänga mig i soffan o smutta på en semla! Den är jag värd!
Första dagen på resten av mitt nya liv :)

Idag startade min efterlängtade praktikperiod. Halv sju vaknade en pigg och förväntansfull Linda. Promenad med Zeke och några kaffekoppar senare tog vi bilen till Kil, där Zeke skulle få vara hos "farmor" utan "farmor" :)
Väl inne i huset vart jag förvirrad igen, " Vart satt han nu då?". Jag letade efter A.O och fick till och med fråga efter vägen:) När jag kom satt han i telefon och jag knallade in på mitt nya kontor, möttes däremot av en chock där  Mitt namn stod på dörren, precis likadant som chefens namn :) hiiihiii

Vid nio planerade vi hur min vistelse framåt skulle se ut och över en till kopp kaffe han vi komma fram till vilka mål jag skulle uppnå. Han vart förvånad över att jag mer en gärna höll i ett P-möte eller två :) Här gäller det att visa framfötterna!!
Efter lite genomgång fick jag en genomvandring över alla vesäntliga avdelningar och fick träffa all personal. Jag vart presenterad med: "Hej, det här är Linda. Hon ska gå och praktisera med mig här i 10 veckor, hon ska bli chef". De sista ordena stack kanske i några ögon... och visst förstod jag dom. Det stack nästan i mina egna. Vet ju inte än om ja bli nån chef... men det kändes skönt ändå att han presenterade mig, inte för att jag inte vågade.. men efter 7 avdelningar och så många namn kommer man knappt ihåg sitt eget. Det var hur som hellst spännande och se utifrån en chefs synvinkel. Annars har man ju alltid stått på andra sidan så att säga. Nu ser jag verkligen skillnaderna mellan personal, bemötande mellan de olika avdelningarna och hur man hanterar små till stora ärenden (lite kort). Fick även vara med på en liten intervju idag. Mycket kul och jag tog tillfälle att ställa lite frågor.
Under lunchen fick jag möjligheten att åka tillbaka till Zeke där jag åt och tog en promenad. Underbart.. kanske inte i mina höga klackar i kombination med snö.. och en draghund.. men "däää funka".
Efter lunch hade vi ett möte om ett nystartat projekt som handlar om fallolyckor. Verkar oerhört spännande!! Jag ska få vara med o skriva om lite förslag till redovisningen till nämnden:)

Jaa.. de är massor o göra. Jag har en bra handledare som är lugn, eftertänksam och ser både för och nackdelar! SÅnt gillar jag! Ser fram emot morgondagen :) Nu är jag såå trött däremot.. så nu blir de natten för mig!! Hade egentligen ingen plan på att skriva ett blogginlägg för dagen. Men jag gör de för Fias skull idag! Tack för ditt sms imorse:)"Blö" beskriver känslan för idagBlö Blö Blö... Jag är dunderförkyld! Host, nys o stön.
Med fisblekt ansikte, våta ögon och okammat hår sitter jag nu framför datorn. Jag hatar o va sjuk!

Igår var vi o kollade på Zekes syskonvalpar. Sååå söta! Jag ville självklart ha med dem allihopa hem.. men nää de räcker med en dunderklump i hemmet. I ville ha med mig ut o rida och Märta hade gett klartecken till detta innan han ens hade frågat mig. Jag älskar att rida men eftersom ja kände redan i förrgår att jag snart var inne i en dunder förkyldning så vart jag lite sur på honom som hade svarat åt mig.. ( Jag har problem med att säga nej) så under hela resan till I så satt jag o funderade på hur jag skulle på ett enkelt sätt förklara varför jag inte ville rida " Jag kommer nog bli sjuk snart!" Låter ju inte så bra, eller hur?
Hur som helst, hon hade full förståelse så de vart långis med Zeke o två fox terrier istället. Den lilla valpen Mizzan vart kär i Zeke, trots att Zekes svans var större än henne. Och jag gjorde rätt i att avstå ifrån ridningen. 1: för att jag insåg hur mycket kallare de var hos I, och 2.. för hade jag ridit så hade jag nog inte vaknat idag!

Imorse hade ja o Martin gjort upp att efter att han kom hem ifrån Kil vid lunch, så skulle han ta hand om sjuka mig och vi skulle ha en efterlängtad film kväll ( har ju inte hunnit umgås nått nästan iomed flytten) så detta såg jag fram emot. Martin skulle även förbi apoteket o handla med alvedon, vitamintabletter o nässpray så att jag klarade av dagen.
I samma veva som vi satt o planera dagen så ringde dom ifrån Klarälvsgården och martin, som inte heller är en höjdare på att tacka nej.. Stack iväg o jobba... han slutar sent ikväll o ja har vart själv hela dagen. Säger som tidigare: Det är såå jobbigt o va sjuk själv! Speciellt när man har hunden som ska ut (ja ogillar skarp att va ute när ja e förkyld) och eftersom ja inte har nån bil så tog ja mig inte till apoteket.. för ja orkar verkligen inte gå till stan.. även ifall ja inte bor så där värst långt därifrån.
Mitt ansikte har svällt upp känns det som. Jag har sovit nästan hela dagen, till Zekes besvikelse.
Har gjort en nyttig sak idag i alla fall o de är att ja har badat Zeke. Han hatar o bada så detta är ett gympapass i sin egen klass. Var alldelses svett efteråt. Snart blir de lite varm soppa sen ska jag fortsätta läsa en nyinköpt skvallerblaska.

På Måndag börjar ett nytt kapitel i mitt liv, då teori ska bli praktik och det ska bli oerhört spännande!!!Välkommen 2009

Nu sitter jag äntligen här, i min nya lägenhet.
Vi har fortfarande inte fått i ordning allt. Det har vart så mycket kring jul. Flytten från örebro gick inte lika smidigt som vi hade hoppats och iomed att vi bestämde oss ganska hastigt inpå nyår, att nyårsfesten skulle äga rum hos oss i år så fick detta lite konsekvenser. Vi målade om kök, vardagsrum o hall redan en dag efter att vi fått nyckeln. Därav fick mycket packning slängas in i olika rum.. därav förseningen på att fått iordning allt.

Julafton var däremot kanon. Kände mig dock lite ostabil med tanke på att jag iår firade halva julafton i kil, ho svärföräldrar och halva hos min familj, där vi i vanlig ordning brukar vara på 2 olika ställen. Först hos syrran sen ett kvarter bort hos mamma o pappa. Men det gick bra trots allt. Vart sååå super mätt bara. Juldagen tillbringade jag o Anna hos två gammla barndomsvänner som jag inte hade träffat på 2 år. Var så glad över att få se dom igen! Vi drog vidare till Månen men där var de för mycket folk och allt kändes så opersonligt så vi drog oss hemåt o va hemma vid tjugo i tolv. :)

Nyårsafton var sådär. Jäktigt som vanligt. Mindre folk än vanligt, i år var vi ca 9 pers på middagen bara. Annars brukar vi vara betydligt fler.. Sen fick nån en allergisk reaktion på Zeke så vi va tvugna att flytta festen till en annan.. och då tyckte jag att de vart lite tråkigare eftersom jag hade sett fram emot att vara hos oss hela kvällen. Hehe lät kanske lite själviskt de där... men jag tyckte väl nånstans att de va kul o fira i nya lyan som vi hade gjort iordning och slitit så för, istället för att va i en liten lya som för mig inte var så himla nyårspyntad.

Efter allt kalasande som jul o nyår innebär tröttnade jag snabbt på julen.. gjorde jag visserligen innan jul med men den försvann helt o hållet efter juldagen. Kanske är de för att jag aldrig hade en egen julgran i år och att flytten inte har delat med sig någon som hellst julstämning.

Efter nyår var de dags att ta ett djupt andetag. Vår artikel inom skolan var nte klar på långa vägar o med lite tillfälligt bortfall var vi till en början bara 2 pers på ett egentligen 4 pers arbete. Vi slet som djur. Jag var helt utmattad. Tillslut vart ja så stressad att jag mådde illa i 2 dagar. Men när folket kom tillbaka kom även lättnaden och vi kunde andas ut! Är ganska nöjd med artikeln men efter att ha läst andras arbeten idag inför opponeringen som skall ske imorgon så börjar jag tveka på om arbetet var så himla bra som ja tyckte för några dagar sedan.. Ja ja.. skönt att man slipper o göra om :P

Igår låg jag inför döden föresten. Ja, kanske inte på riktigt men de kändes så. Jag hade fått vinterkräksjukan. Jag var så dålig att jag nästan bad syrran att ringa till sjukhuset. Emellan varvena från toa till sängen satte jag på mig skorna och åkte till mamma. Att va själv o va sjuk är ingen hit, men att va hos mamma de är såååå mycket lättare. Sån empati och ömhet som man får av henne när man e sjuk. Ååå de va helt fantastiskt att få va sjuk där! Stort tack för det!!

Idag är jag ju inte direkt pigg, är ganska utmattad och väldigt trött. Imorgon ska ja stå med bilen utanför Fia 06.50 och vi har opponering som sagt till 13.30. Klockan 15.00 skall jag vara på möte i Kristinehamn med en biståndshandläggare och min nya handledare inför praktiken. Håller tummarna för att jag verkligen är piggare imorgon!! Blir nog kanske ingen bra bild av mig annars!

I år hade jag faktiskt inga direkta nyårslöften. Eller jo ett, och de var att jag ska ta hand om mig själv bättre och unna mig saker som gör att jag mår bra. Jag är lite dålig på att hitta på saker för egen skull så att säga. Nu ska de bli ändring på detta!

M målar i nya lyanMammas ljuvliga gran som nästan såg fake ut!

Tomtebloss på nyårsafton

RSS 2.0