Atttjooo

nej nej nej.. ja får inte bli förkyld!!

Fredagen kom, det gjorde även Helena. Vi bakade krämbullar som sagt och det var mumsigt och mysigt.
Efter ett par glas vin somnade jag gott den kvällen. Igår åkte jag hem och hälsade på mor och far plus mina två systrar.
Trevligt trevligt. Sen åkte jag två kvarter bort då ja hamnar hos syster med familj. Läääängesen ja träffade dom nu. Saknat dom så. Kärlek!!
Vid Earth hour åkte jag hem då de vart Bäcksvart i huset och barnen var oroliga haha. Vid hemkomst hade min sambo på varenda energi knapp som fanns. HAHA.. söt. Noll koll. Hur många hade egentligen "lampan" släckt? För ja såg grannarna hade nersläckt men tv apparaterna va på. Hmm.. hur tänker man då? Äh ja kan släcka energilamporna nu men min platt tv på 50 " går bra!! Haha smartast!!

Idag sov jag länge. Kollade på klockan 150 ggr efter att Martin åkt vid nio för träning. Jag fick ångest då jag inte riktigt fatta va klockan var eftersom den är omställd nu. Gick väl upp vid 12. Hade då legat och dragit mig i två timmar. MMMM det är riktig söndagsmys de. Jag gick inte upp  av egen vilja egentligen. Helena ringde och "väckte" mig.

Jag fejkar rösten så den låter pigg och fräsch;
- Ja, hej och hallå!

Helena;
- Du sover! Vilken latmask!

Jag fortsätter att fejka
- Nööäääh.......Hur visste du det? Klockan är ju skit mkt

Helena
- Jag känner dig! Upp och hoppa. Nu ska vi ut och gå på Skutberget. Hämtar upp dig o Zeke om 30 min.

Sagt och gjort. Vi gick milen och det var väldigt blött i skorna. Men ganska skönt efteråt. Känner av i halsen att jag börjar bli sjuker. Vill inte.

Imorgon väntar praktiken. Längtar!!

Ålandsresa tisdag-onsdag med jobbet. Ska bli lattjolajbans!

Ha en fin söndag allesammans. Nu väntar en färdiglagad lasagne på bordet!

Blask trask slask

Vi lunkar på, jag och min hund. Han bryr sig inte ett skvatt om att det är slask ute. Det gör jag. Mina fötter blir alldelse iskalla då vattnet går igenom mina skor. BLÄ

Jag vill ha vååår. Jag vill gå långa promenader och lyssna på ballader i min ipod. Jag är på ett ganska lugnt humör för tillfället och blir lite stressad av jäktad/stressad musik och hög volym har jag märkt.
Jag vill ha lugn och ro!

Igår var Helena här på besök. Vi korkade upp en flaska vin som smakade oerhört gott. Sen drog vi igång med bakandet av vaniljbullarna. Dom vart ganska lyckade måste jag säga. Helena håller nog inte med.. och visst kunde man ha haft mer klet i bullarna. Skoj var det iafl. Hon stannade till halv inatt. Vi tjatade om gamla minnen och om våra framtidsplaner.. eller jag tjata om vad ja inte ville göra med framtiden hehe.

Helena och jag har känt varandra sedan bäbis ålder. Vi har bott grannar i 18 år och har med andra ord umgåtts rätt mycket. Helena är en stabil människa som har bägge fötterna på jorden. Ganska mycket skinn på näsan har hon även om hon absolut aldrig tar någon större plats. Det är skönt att prata med Helena som kommer med många förnuftiga kommentarer. Tack för det trevliga sällskapet igår!!

Under kvällen kom Märtan hem från jobbet, Han var trött och slängde i sig en bulle innan han hoppade i säng. Vi somnade sent. Det gick en super dålig men hemsk film på fyran som ingen av oss kunde sluta titta på.. även om jag fick ont i magen av att se den. BLÄ

Idag har jag tagit det väldigt lugnt. Jag är ganska trött idag men även ganska rastlös. Drog ett pokerspel på internet förut utan nån större framgång. Kom 10a av 57 spelare.. drygt.

Ska väl förmodligen åka hem till syrran sen när märtan kommer med bilen.
Kvällen bjuder inte på nån större händelse förhoppningsvis.
Vill passa på att säga Grattis till Fia som fyller 24 år idag. GRATTIS! Hoppas din dag blir fantastisk!

God fredag

Hej o Hallå

Idag gick jag hem tidigare från praktiken. Martin skulle ha bilen. Egentligen var jag upptagen på praktiken och kände att jag inte hade tid att åka hemåt men men... Märtan skulle jobba och det är ju viktigt det med.

Igår kväll åkte jag hem till Anna. Vi vandrade ner mot vänern och släppte loss Zeke som var överlycklig över friheten att få gå ut till vattnet. Det var mysigt att sitta där. Som förr! Doften och allt hängde ihop med känslan av att va en liten tonåring igen. På senare tid har jag haft en liten känsla av att vara tonåring igen.. och jag är livrädd för att bli vuxen. Jag lixom försöker finna meningen till livet. Jag undrar hela tiden var som gör andra folk lyckliga. Det är ganska fashinerande vad folk är nöjda egentligen.. för så lite ( Som egentligen är så mkt!)


Helgen är snart här. Ikväll kommer min väninna Helena hit. Utan bil är det rätt trist på vänfronten måste jag säga.. (Pik till Anna att du får skynda me körkortet) :O
Helena kommer hit efter jobbet iafl. Hon var baksugen. Krämbullar/Parisebullar/Vaniljbullar skall vi fixa ihop ikväll. Receptet räcket till 18 bullar så vi lär ju bli rätt mkt på tjocken. 
Jag tänkte även bjuda henne på lite rött och även visa henne The Strangers.. den bästa skräck filmen som finns!!!

Imorgon är Martin borta halva dagen. Jag har ingen aning om vad ja skall hitta på. Egentligen borde ja gå iväg o dansa nu men jag e lite trött oxå. Kanske blir det en liten bed time för min del. Förhoppningsvis åker jag hem till syster med familj o hälsar på. Har inte vart där på länge nu.. Beror på magsjuka/förkyldning o annat som ja e rädd för som har spridit sig därborta och som inte verkar försvinna hehe. Men nu får ja lida mig igenom detta. Iofs vill jag inte bli sjuk till Ålandsresan som blir till veckan.
Får förbereda me lite kiwis. Nej nu blir det nog en power nap!



Jag har vart ganska duktig!

Resumé av helgen:

Fredag: Efter god middag slängde vi återigen på en film (som vi gjorde förra fredagen)
Jag somna efter 20 min sen kröp jag mer eller mindre till sängen. Trött efter en hård arbetsvecka!

Lördag: Vaknade vid tio. Tog långis med vargtass. Vid lunch stack jag till friskis och solade, sedan avslutade jag besöket med ett afrikansk dans pass (Hade skit kul)!!!
Efter passet var de snabba pucka till stan (efter dusch m.m såklart) Skulle till systemet och sedan inhandla presenten till märtan. Sedan stack jag till sibylla o tog en burgare sedan vänta jag in syrrans buss.
Vi åkte sedan hem till herrhhagen och städade igenom lägenheten. Strax därpå tog vi en långis med Zeke igen. Han var totalt jätte lerig så dusch på hund väntades (inte det lättaste) han hatar o bada, iafl inne!
Efter hockye matchen kom grabbarna som redan då var ganska på lyset. Hade iafl väldigt trevligt och jag tog det ganska lugnt eftersom vi väntade besök från märtas släkt dan därpå. Kvällen avslutades på Ankan där jag tydligen tycktes ha en "kyss mig på ryggen " skylt eftersom alla gick o pussa mig på ryggen??? Blä

Söndag: "Pigga" och glada vaknade vi alla. Våra systrar sov hos oss inatt och det var ju trevligt!
Vid tre kom besöket och det var ännu trevligare! Längesen man träffade alla!
På kvällen åkte ja o Zeke hem till Anna där vi tog oss en 2 timmars promenad i kylan. Var helt underbart skönt att få röra på sig, trots att vi mådde illa både här o där under promenaden :) Tur att vi hann ;P

Igår var jag på praktiken igen. Tiden går fort när man har kul. Idag var egentligen den dagen som jag skulle ha slutat på Sannerud. Nu återstår 10 härlliga veckor till. Igår sa min handledare att han tyckte att jag nog skulle klara av att vara chef redan nu. :) Jag håller inte med honom iofs. Ja känner att det är extremt mycket som jag inte har en aning om.
Nästa vecka skulle jag haft mitt alldeles egna APT möte men eftersom jag ska på Ålandsresan så missra jag ju det, ite synd men som sagt jag hinner med fler eftersom jag ska va kvar!




Kärlekens brandvagn




Jätte skön låt och Timbuktu är ju alltid en favvo när våren nalkas!!
Visst.. våren är här men ibland känns den som att den smyger tillbaka igen. Med sköna vårlåtar så kommer man tillbaka på rätt spår igen!!



Mycket, vill ha mera!



Konstigt. Aldrig blir man nöjd. I alla fall inte jag.

Jag har väldigt mycket i mitt liv som jag borde va fullständigt nöjd med. Finns miljontals människor där ute som bara drömmer om att ha mitt liv... Men jag, den bortskämda lilla jag blir ändå inte riktigt nöjd.
Varför kan man då fråga sig, och vad är jag inte nöjd med?

Ser att många lever ett liv där vardagen ser ut precis som gårdagen, precis likadant. Det gör förvisso inte mitt liv IDAG, men jag är så fruktansvärt rädd för att hamna där en dag. Med man, hus, stor villa, båt, combi, två kids, ett bra jobb..
Det låter för vissa helt fantastiskt men för mig ändå lite skrämmande. Sin gräns för att "ha kul" blir (tror jag) ganska låg? Har jag fel? Jag hör ofta "Barna var så glada"... Eller "Mannen var ute igår och jag var hemma med barna".. Aaaaaa
Jag blir ju livrädd! Vart glömdes kvinnan bort på vägen???

Snälla herregud! Hitta dit liv! Din värdighet! Ditt roliga i livet! Unna dig!! Slit inte ihjäl dig! Fördela uppgifterna i hemmet! Stryk inga herrkjortor bara för att han ska bli nöjd!
Oj, nu vart ja feministisk men nånstans tycker jag att mamma livet kan bli ganska ensamt för många. Sorgligt! Jag råbeundrar starka kvinnor! Speciellt mammor som kan kombinera att rå om sig själva och att ha en stabillitet på hemmaplan! Sån ska jag bli!!

Det är nog känslan av att bli beroende av andra/annat som jag är rädd för. Jag vill inte att nån annan ska ha bestämt över mitt liv utan att jag själv ha kunna påverkat de till en större del. Jag vill känna mig stark och självständig. Jag vill känna mig vacker och stolt. Jag vill ha energi!!

Nog om mina klagomål! I tisdag?? Ja då va jag o träna dans på friskis! helt underbart och jag hade ingen kooordination för fem öre som vanligt men de gör inget. Träningen var ingen showuppvisning utan bara för att jag skulle få röra på fläsket. I onsdags drog jag till Anna där vi gjorde en lååååång promenad så benen nästan släpades efter oss i slutändan. Helt fantastiskt. Hoppas på en sån promenad ikväll igen.

På söndag fyller mannen 27 år. WOW! Kan ni tänka er att han bara var 20 år när vi träffades! hihi! Va litten han var då, fast ändå så tyckte jag att han var extremt manlig och vuxen.
 Så på lördag blir det födelsedagsfest och hockey som grabbarna ska på medans vi kvinnor sminkas! (För vår egen skull :P)

Nepp nu blir det plugg som gäller! Läser "Ledningsfunktion i omvanling" Som skall diskuteras med chefen på hemmet när jag e klar. Dags att bli lite insatt.

Ha de gott!!

Lite bilder på familjens besök i helgen

Thomas, Sandra, Line, Malin, Marie, Markus, Alva o Alva var och besökte oss!!






Lite bilder på fam Simonssons besök




Solen skiner, Hurra!

Åh helt fantaskiskt väder. Jag är ledig idag. Ska egentligen läsa men motivationen till de är inte så hög just nu. Det gör inte så mycket. Har ganska mycket tid på mig och det känns bra. Har tagit tag i andra saker idag som jag inte hunnit gjort under praktik dagar, exemelvis; Sökt jobb. Såg att de har massor med biståndsbedömar jobb ute nu inför sommaren i K-d. Söka söka söka. Nja min ansökan var väldigt kass så får väl inte nå jobb ändå. Ser ju faktiskt fram emot att va ledig i Juni men få månadslön ändå :P
Senare ska jag ta en låångis med Zeke, gubbholmen väntar på oss. Senare ska jag nog städa lite o boka tvättid. Sen blir det träning och lite solning på friskis. Lovely! Om två veckor drar vi på Ålandsresan o då gäller de o va snygg inför gubbarna.. haha medelåldern är väl 50-60 plus?? :) :)  (Nu hör jag Anna Jern skratta!)

Lägger in lite bilder från Helenas o Lines besök för några helger sedan! Enjoy








Träningsvärk!

Japp då är de söndag och en alldeles ny ogjord vecka står bara o väntar på mig, nya möjligheter och prövningar:) Spännande!! Resumé av helgen:

Fredag: Efter praktiktid åkte jag hem. Väl hemma lagade vi tacos och avslutade kvällen med att se på filmen Patrik 1,5. Sen var de bed time! Tröttttt!!!

Lördag: Efter en mysig frukost gick jag ner på stan o mötte upp Sandra o bror Thomas. Tog vidare bilen mot Hammaröa och sa hajj till mamma o pappa, sen vidare till min storasyster Marie för att hämta upp henne. Sen åkte vi samt bror me tjej till mig på Herrhagen. Sedan kom även Fam. Thorén (syster, svåger o mina två gudbarn) plus Line så vi var ett stort och glatt gäng som hade samlat ihop oss! Vi fikade och myste och barnen lekte för fulla muggar. Efter besökte åkte jag till Skoghall igen, hämta upp Helena o Line sen vandrade vi till Anna. Thomas o Sandra joinade oss en bit.
Väl hos anna var de Schlager på hög nivå. Line hade till och med glittriga strumpor, dagen till ära ;P
Fel låt vann, btw!!!! Tappade hakan totalt när hon vann- Jag trodde fullständigt på Uggla, gillar dock inte låten men trodde ändå att alla andra rösta på henne. Mina favoriter var Emilia och Alkazar.
Efter lite "Gå ner i split" tävlingar samt magmuskel kamp så gick vi ner mot Soft. HAHA, hade ju lovat Line en låt på kareoken :P Hade rätt kul ändå! Sen vart de bussen till stan vid två, burgerking stod på tur sen mötte ja Zeke o Martin på cykel strax därpå. Jag slockna rätt snabbt!

Söndag: Klockan ringde o väckte oss vid nio tiden. Trött!! Bara o slänga på sig kläderna! En skidtur i Sunnes skidbackar stod på dagens schema. Blev en kanonfin dag där den gråa tonen på himlen byttes ut till klarblå färg och solen stekte oss varma om kinderna. Vi åkte hela dagen och det var både underbart klart och friskt och väldigt roligt. Trilla ett X antal ggr men känner att min avancerade teknik går framåt :P Däremot så känner jag redan av träningsvärken.. ett dåligt tecken på vad som komma skall framöver :S
Efter skidturen åkte vi till svärmor där morfar va på besök. Vi fick god mat som vanligt och jag va nöjd och lycklig! Mat är de enda jag har tänkt på idag nämligen haha! Man blir hungrig i backarna!

Nu efter att ha förberett morgondagen va de gäller kläder, väska och matlådor så är jag kanon trött. Det bränner på kinderna fortf. och kanske fick jag mig en liten bränna! :)

Nu blir det bed time för min del. Vill tacka Anna för den goda drycken igår, men även Line o Helena ( o Anna) för sällskapet! Va riktigt skrattskojs!!

Som sagt, nya möjligheter står på tur!! Jag ska ladda batterierna för att välkommna dom med energi!

Lasse Eriksson

Åååh, vilken föreläsning!!

Det var de roligaste jag har sett o hört på läänge! Vilka skämt! Ja dör!
HAha skratta för mig själv till o med inatt!

Klockrent! Värt att kolla!!!!

Ont i magen

Kommer ni ihåg inlägget jag skrev då Zeke hade rymt i samband med att jag gick hem från praktiken den dagen. Anledningen till att jag gick hem var pga magsmärtor. Denna magsmärta har suttit kvar mer eller mindre varje dag i samband med illamående. Blä! vet inte vad det beror på. Är ju inte så illa att jag har brytt mig om att ringa vårdcentralen heller iofs. Idag skulle jag på ett stort seminarium med praktiken, ett påkostat sådant som handlade om Omvärldsanalys. Såg fram emot det! Tyvärr tog smärtan över igår kväll så jag bestämde mig för att ta en vilodag idag:(
Tråkigt. Men eftersom de kommer och går så orkar jag inte ringa vårdcentralen.. men ja kanske borde?

Något roligt är i alla fall att jag kommer att vara i kil i resten av min praktiktid, dvs till 6 juni 09 :) Lycka!
Min handledare har redan fixat  så att jag kommer att få nån/några? veckor på bistånd i kil. Bra! Skönt. Min lärare i Örebro tyckte att jag gjorde ett bra val. Man ska tydligen ändra om framöver oxå så att man egentligen blir på ett ställe i 20 veckor, istället för 2 ställen med 10 v/vardera.

Nej nu ska jag fortsätta dricka lite blåbärssoppa och fundera på mysteriet med min mage...

Börjar få lite ångest över sommarjobb.... kanske är de som spökar?


RSS 2.0