Gudomliga lördag

Japp, jag håller fast vid att lördagar är min favoritdag i veckan, speciellt när solen skiner med klarblå himmel.
Vaknade av att min väninna Jessicka ringde från dolt nr. Vågade inte svara först men tur var väl det. Jessicka har nämligen fått en liten bäbis flicka! Jag grät! Längtar efter att få se henne! Lycka!

Såg solstrålarna som kämpade igenom persiennerna "Åh, härligt!".

Slängde på mig ytterkläder och tog en lååång promenad med min hund. Martin jobbar hela dagen på klarälvsgården.
Jag försökte powerwalka så gott det gick. Zeke ska stanna o kissa på varenda liten snöfläck. Blir lite styrketräning samtidigt! Försöker gå så långt jag orkar på varje promenad. Efter praktiktid har jag knappt ork till träning, men promenaderna går fint. Har gått ner 3 kg på 2 veckor med hjälp av regelbundna måltider och långa promenader. Känns skönt.
Efter promenaden längtade jag efter min idol Cornelis (som jag alltid gör när solen skiner typ). På med en platta och slängde på kaffebryggaren. Sen la jag mig på balkongen och solade. Det har jag gjort tills nu! Helt röd i ansiktet men är även solblind så väl inne ser jag allt i nån konstig blå nyans haha. Ikväll kommer Helena och vi ska dricka lite och snacka skit! Längtar! Var så längesedan vi gjorde något tillsammans. Syster kanske kommer förbi och svåger? Blir Julija svåger?? HAHa noll koll!

Igår var jag i Örebro. Hade som sagt litt.sem 9-12 med den nya klassen, pedagogerna. Alla jobbade med själva människan under sin praktik och jag kände att våra platser skilde sig en aning. Gör inget. Jag skröt så om att jag hade så mkt att göra :P Fanns tyvärr många som inte hade några egna sysslor alls på dagarna och som mer eller mindre bara gick brevid sin handledare. Usch va tråkigt det lät! Jag gav lite tips på hur man kan undvika att det blir så.
Efter seminariet ringde jag före detta klasskamrater, (mina riktiga klasskamrater :P) Träffa Lina o Arijana en kortis! Härligt återseende. Sedan åkte jag och kära Josefine till stan o träffa Camilla med pojkvän. Tog en lunch! Trevligt!!
Längtar tillbaka till min klass, till hösten kommer jag tillbax!

Efter Örebro besöket åkte jag till svärmor där Jullan klippte till med saxen så nu e man nyklippt!! Hon e allt duktig!
Ska bara platta håret nu o se hur de ser ut:)

Nu ringde Neniz o sa att hon kanske kommer vid fyra:O Dags att städa!!
Ha en underbar lördag alle sammans! NJUUUT!

Fyra veckor kvar..

Ja, nu börjar denna praktikperiod ta slut, ialla fall hos enhetschefen på Sannerud. Det känns sorgligt måste jag få erkänna! Kändes som jag nyss kom hit. Jag har hunnit gjort massor, men vill ändå hinna med mycket mer, och hur skall jag hinna med det? Vi prata på hur de skulle bli om jag kunde få ta hand om en egen avdelning. Med stor entusiasm svarade jag ju självklart att det  skulle vara kul. Eftersom vi kom på detta idag så kanske det inte hinns med, men vi får se.
På fredag har jag mitt första litt. sem för denna terminen. Ser inte fram emot det värst mkt då jag tänker att jag kommer missa en praktik dag!! Jag har inte pluggat värst mycket under den här tiden heller utan jag vill bara till praktiken! Kommer jag att trivas lika bra i Kristinehamn på LSS enheten? Hur mycket kommer jag att sakna den här verksamheten?
Jag får ont i magen när jag tänker på det!

Årliga Ålandsresan..







Med jobbet är inplanerad! Ska bli SKOJJ!

KALASIGT VÄRRE!


Älskar kakfat!

Ja, finns det något som jag är riktigt svag för så är det kakfat. Jag äger inte ett enda men jag tycker nog om alla
kakfat som finns ändå. Jag skulle kunna tänka mig att ha en i shabbychic då såklart, i vitt me lite krull på kanske.
Annars tycker jag dom där gamla med blåa motiv på är ganska söta.
Hittade nyss ett annat kakfat som jag var tvungen att titta på ett par ggr för att gilla.
Jag är ju inget större fan av porslin med blommotiv annars eller för mkt färg, men detta kakfat gillar jag verkligen.
Det har sin charm med alla olika färger och jag kan verkligen se det i kanske en sommarstuga med barnkalas, saft och bullar och framför allt olika mumsiga roliga kakor!!!



Är ju egentligen inte min stil alls.. stundtals är fatet mycket fult.. men i en annan tanke är den väldigt rolig!
Kanske ska man slå `te? Finns iafl på tradera! Reklamera mera!!

Var förövrigt inne på Änglarum i Kil i em. Shabbychic affären som jag älskar. Ååå skulle kunna köpa hela affären!
Tack Mia för all hjälp med presenten!!

Har hittat ngt nytt att dregla på!!

Jason Castro
SÅ   BRAAAAAA

En dag på hovfjället!


Håller med syrran

Denna filmen är såå bra!! Nostalgi!!

Kärlek!

En grå morgon

Vaknade vid sextiden i morse. Var väldigt trött. Både jag o min sambo inser att vi behöver en ny säng. Vi har ont i nacken varje morgon och de är inte alltid en fröjd att slänga sig i sängen på kvällen. Kan iofs bero på kuddarna... Hmm bör undersökas.
Hur som hellst, Jag var dundertrött imorse. "Måndagar... jag gillar inte måndagar" Han jag tänka ett par ggr.

De tog emot när jag kom på att jag skulle duscha på morgonkvisten oxå. Inte för att ja inte gillar o duscha.. tvärsom! Men däremot så ogillar jag skarp när de hänger tvätt i hela badrummet och man får glida in som den smidiga ninjan jag absolut INTE är kl sex på morgonen. Bang bom krach o wiiihaaa.. så låg jag på magen i de stoooooora badkaret som knappt får platts med mina lår "Måndagar... jag gillar inte måndagar" Han jag tänka ett par ggr till.

Efter dusch smög ja ut i hallen.. Wiiiiii kallt. In i duschen igen. Arg. Hur fan kunde de bli så himla kallt i lägenheten. Funderade ut en plan på hur jag skulle kunna undvika att min gåshud skulle spridas på min kropp. Gåshuden kom ändå eftersom latmasken Linda inte orkade springa 2 m till sovrummet. Tyvärr hade jag heller inte planerat morgondagens kläder som jag alltid annars brukar göra. Såg ingenting eftersom våra energilampor tar 45 minuter på sig att tändas....GAAAh "Måndagar... jag gillar inte måndagar"

Väl på praktiken hade jag en till kanondag. Mådde lite dåligt stundvis och funderade på ifall jag mår illa av de 5 kopparna kaffe ja hade fått i mig innan lunch samt inget "rent" vatten. Kan ju inte va så bra för magen?!
Hade en till anställningsintervju idag fast med min handare denna gången. Sedan har vi vart på möten sedan har jag pysslat med semesterplaneringen återigen. Snart ska vi ta tag i o komplettera verksamhetsberättelsen och även skriva förslag om projektet till socialnämnden som vi två ska pyssla med ihop, spännande.

Helgen har förövrigt vart bra. Kladdig tigerkaka bjöd ja på hos syster yster. Vi fikade och myste framför soffan. Var mysigt!!! Längesen jag var o besökte henne nu.. dåligt av mig måste jag säga!!
Sen vart de ett jadrans stressande som kom måste ja säga. Hämta Anna efter Marie besöket. Sen vart de en bärs på min balkong i solskenet.. MMM.. Sen skulle vi sminka oss.. och ja sminkar oftast Anna när vi ska ut. Jag gör de gärna eftersom ni alla vet så älskar jag ju smink. :P
Sen vart de att fixa middagen snabbt eftersom klockan hann ticka. Åt.. mer bärs sen in till Färjestadmatchen.
De va väldigt spännande att få vara med första gången:) Tyvärr bjöd ju Färjestad på överklassering och de vaa ganska tråkigt i slutändan måste jag säga.. ja han till o med gäspa ett par ggr.. :( Vi drog till baren o drack bärs istället.
Väl på herrhagen igen hittade vi Martin, Marcus o Mogens. Dom stannade inte länge eftersom dom skulle på "tjej"fest haha. Vi drog senare ut på Koriander som tyvärr vaa ganska dött... Iofs va ja o Anna rätt döda vi med efter en så lång kväll så efter 20 min.. dvs typ halv ett så drog vi hemåt.. Med MAT såklart! :)
Ja somna säkert strax innan halv två?? Martin kom hem vid halv fem på natten. Han o Mogli hade nog en av sina djupa filosofidoskussioner på Fahlgrensgatan haha.

Imorgon är jag ledig. Tandläkarbesök väntas. Sedan är de dags att på allvar söka sommarjobb!!

Mosters tös!

Zeke Varg


ZZzz

Yes, jag sa ju att jag skulle sova!
Gick  en promenad med Zeke imorse. Sen slängde jag på datorn. Bläddra lite i Nwt.. sen  slängde jag mig i min varma säng igen. Mysigt. Tyst. Tidlöst...Zzzzzzz
Jag sov, och jag sov.. och jag sov lite tid! Helt underbart! Helt behövligt!!

Sen ringde jag brossan o fråga vart han och Sandra höll hus. Dom var i stan. Sedan kom dom på fika, vilket ledde till att dom stannade kvar på  middag och melodifestivalen. Mysigt. Roligt och väldigt trevligt!
SKönt o träffa Thomas igen, vi träffas så sällan. Han bor i Eskilstuna nu mera tillsammans med flickvännen (som kommer därifrån).

Imorgon ska jag, Martin, Mona och Lingan åka till Hovfjället och jag ska inviga mina nya slalom skidor som jag fick av märtan i julklapp!
Tokletar efter mina skidkläder och antar att dom ligger längst ner i källaren. Tänkte sticka ner nyss.. men vart hindrad sekunder innan jag tänkte ta hissen. Ett gäng fulla män/killar/ pojkar/barn? Säker 25 men lät som 12, åkte i alla fall i hissen upp och ner och upp och ner osv. Mycket moget och det lät som att dom hade lika kul som en annan kanske har på Liseberg.
Fjantlinda väntar i alla fall.. tills farligheterna är borta.
Kanske kanske tar jag med mig DEN STORA STYGGA VARGEN ner!!!!

Önska mig lycka till nu då föresten. Spettan har nämligen inte stått på ett par slalom skidor  sen i åttan på högstadiet!!!

"Imorgon ska jag sova"

Ja, den tanken har jag haft heeela dagen.

Idag har jag medvetet kämpat med att inte öppet gäspa på praktiken. Detta efter min handledare såg mig storgäspa på hans kontor haha. Jag gör det omedvetet och inte alls för att han e tråkig. Hur kämpar man emot en gäspning.. ungefär lika svårt som att kämpa emot en nysning. Ja.. alltså för honom fick jag gäspa hur mkt jag ville men de är ju klart, om man ska bli chef är detta något man måste lära sig tidigt och han har såå rätt. Inte för att jag skulle gäspa på möten osv men tänk om man skulle glömma bort det? Vad visar jag för bild utåt då? Jag vill visa mig intresserad, entusiastisk, noga och empatisk. Med en enda liten gäsp kan allt detta försvinna! Inte för att detta är så stor grej men.. typ de enda "negativa" som man kan säga att denna veckan har innebärt.
Annars har veckan rullat på. Som sagt, fortfarande väldigt väldigt  mycket positiva reaktioner från min handledare. Jag har nog aldrig fått så här mycket positiva reaktioner från saker som jag har presterat förut. Jag är super nöjd!! :) Lycka!!!

Tyvärr har jag däremot börjat att stressa upp mig inför sommaren och sommarjobb. Vill inte tillbax till min gamla arbetsplats och de finns ungefär 2 saker som jag kan tänka mig. 1 är att jag får ett jobb som passar mig efter min utbildning. 2; jag åker iväg me neniz och jobbar i norge i ett par veckor. Detta kan sedan innebära att jag kanske kan slippa ta fullt csn lån till hösten och det skulle va skönt!

Ikväll var det meningen att jag skulle iväg o träna. Vid 18,40 började jag samla ihop energi, kläder och vatten för att sedan 19.30 skulle vandra iväg till träningen. Tänkte slå en släng på schemat vilken sal vi skulle va i innan.. och där till min förvåning ser jag att träningen började 17.00.. vilken skit!!! Nu när jag äntligen va på G.
Jaja, nära skuter ingen hare så imorgon är det jag och vargtass som vandrar hela vägen till skoghall (7,5 km) och tillbaka.
Martin ska ändå jobba imorgon på K.G. Hoppas på att Bror Thomas, hans flickvän Sandra och Syster Line kanske vill joina mig på hemvägen. Iofs ska dom ut ikväll så sannolikheten att detta sker är ju verkligen inte så stor!!!

Nu ska hur som hellst jag och martin mysa framför tvn. Igår såg vi den där nya filmen med Winslet och Di Caprio. Var ingen höjdare som jag hade hoppats på.. inte om man jämför med titanic hehe.. men den får väl en trea/fem.
På söndag kanske vi blir ett gäng som drar till hovfjället över dagen!!
Hoppas hoppas hoppas!!!

Lycka!

Ja, idag har livet varit en fröjd.
Har haft en toppen dag på praktiken, även om jag inte har slitit ihjäl mig om jag säger så.
Jag får som sagt fortfarande väldigt bra respons på praktiken... ibland blir jag nästan generad av kommentarerna.. "Är jag verkligen så bra?"

Är oxå väldigt glad över bilderna på den nyfödda flickan W som F har lagt in på sin blogg. ÅÅÅÅÅå! Tokigt sööt!

Sammanfattningen av dagen är att varenda minut nästan har inneburit glädje och känsla av meningsfullhet. Kul!
Nått neg kan man väl skänka till min lärare på uni som inte förstår mina mail... flummbulle!!! Har skrivit tre maill till henne nu där jag frågar om hon har fått min studieplan än ( som ja skicka första praktikveckan) Hon svarade idag:
Oj, jag trodde att jag hade svarat på ditt mail, ursäkta mig. Du har hamnat i grupp....etc etc.. OCH GLÖMMER OCH SVARA ÅTERIGEN PÅ FRÅGAN ANG STUDIEPLANEN. Sånt blir jag ju tooookig på!

Idag fick jag se solen igen för första gången på länge. Våååår!! Kände en stark doft av vårblomma när jag var ute med Zeke förut med.. hur kan de stämma?? Jag och dofter.. tror de spökar i näsan ibland men det var en enormt tydlig blom doft!

Jag vill göra så mycket saker!! Å längtar utomlands.. kommer få sån abstinens om jag inte får åka i år.. (åker ju alltid utomlands  minst 1 gång/år. Hmm sommaren kanske??


JAJA.. nu ska ja äta paj sen blir de Revolution Road som gäller för hele slanten!

Over and Out







Är Galet...

..nyfiken på o se F och D´s lilla flicka!!

Jag tror jag längtar ihjäl!!!




Semletårta!

Kära Söndag. Idag kom du med en nypa vårkänsla. Fåglarna vår sjöng för mig o Zeke när vi tog oss en vandring på kära herrhagen idag. O ja, våren! Du är såå välkommen!

Har inte haft varken tid eller ork för att blogga under veckan. Som sagt, de är full rulle mellan 6.00 till 17.00 mån-fre för min del. Handläggaren sätter ribban ett snäpp högre för mig, för varje dag. Jag hanterar dom ganska bra tycker jag.
Jag har snart en till anställningsintervju som ja ska fixa själv:) Målet med detta är att han efter si sådär 3-4 ggr ska vara med mig och se hur jag sköter mig. Blir lite nervös när jag tänker på de. Att klara av saker själv är inga problem.. men att folk är med o bedömer är lite läskigare. Men nää.. nemasproblemas!
Ja har fått följa med på fler möten och även öva upp bemötandet i olika situationer. Min handledare är bra på det viset att han gärna pratar om bemötandet och hur det kan uppfattas på olika sätt. På så vis får jag många tankeställningar och det är bra.
Jag har även kollat lite på budget/ekonomin för verksamheten lite över lag. Jag har fått dola med att skriva upp o-vik på alla avdelningar från jan-dec 08. Det var ett himla pyssel som tog sin lilla tid. Men det var kul.

Tyvärr var jag inte lika alert denna veckan som ja var på första. Jag bli ganska trött i slutet på veckan och iomed att solen aldrig syns så blir ja ännu tröttare. Nån kväll när ja var på väg hem höll jag på att somna vid ratten! Farligt! Jag fick öppna varenda fönster i bilen o dra ner värmen så att jag skulle frysa.. :) Väldigt obehagligt = Inte bekvämt= Ingen sömn!!!

I fredags skulle Martin o compani ut. Alla skulle ut. Han ville att jag skulle med. Jag var trött o stannade gärna hemma, vilket jag gjorde. Fem minuter efter att Martin hade gått drog jag o hund till affären o shoppade godis i massor. Gotte kväll för mig! Välbehövligt!!

Tyvärr har denna intensiva period i mitt liv medfört att jag blir, lixom gravida F, att jag eremitar mig. Jag har varken tid eller ork för den sociala biten på vardagarna. Skulle egentligen ha träffat en anna gravid väninna under veckan, som ja inte har träffat på länge. Hon hade sagt att jag skulle höra av mig när jag fick tid över. tyvärr hade jag aldrig någon tid så jag slog henne en pling i fredags. Då fick jag mig en känga där de framgick att jag minsann inte hade ringt någon gång.. (Men skulle ja inte ringa när jag hade tid?) Och hon mer eller mindre avslutade med: Du kommer nog aldrig se mig innan jag föder.
Gud vad trött jag blir!! O arg! Kommer hon se mig då, frågade jag.
tacka gudarna vet ja vänner som man kan ringa efter många månader utan att ha pratat, och vara glada över att man ringer. Men denna är bara sur, sur o sur! hur sugen blir man då på att träffas, när de bara handlar om hennes villkor. Varför säger inte hon: Åh vad kul de skulle vara att träffa dig? Eller: Kan du inte komma hit på besök för jag saknar dig?
Istället för: Jaha, de passar o ringa nu! Eller: Skulle inte du ringa? Jag ringde ju dig sist!

BLÖ! Sånt blir ja ganska lack på. Blir inte ett dugg sugen på att vara social då när jag inte ens har ork egentligen.. och lusten försvinner ju rätt fort den med.

Nog om de. Igår va ja, Anna o Line på Ankan. Dom har gjort om där nu. Var ganska trevligt inside. Hade ganska kul. Var väl en o annan människa som vart för full o var himla otrevliga!! Men men, sånna finns de väl alltid på uteställen.
Väl hemma på natten träffa ja en tött liten märta. Han sov! Han var så söt! Jag hade köpt med natt mat. Vi mumsa. Sedan la vi oss tätt o somna! Underbart!
Idag har vi städat. Jag gick till Hanna Larssons konditori och köpte en semletårta.
Sedan kom svärmor och svärmorfar på besök. Mycket trevligt var de!

Nu är jag sååå trött! Som vanligt hehe!
Jag väntar med spänniing på F och D's bebbe!! Den borde väl titta fram nu snart:) SPÄNNANDE:)

Denna veckan funderar jag på att ta en "ledig" dag en s.k. studiedag. Kan tycka att de blir nästan för mkt med fem dagar på praktiken. Hmm får se hur jag ska göra.

Imorgon ska jag följa med Louise på boxning på f&s! Ska bli skoj, men av erfarenhet vet jag ju att de lär bli jobbigt! My god hur ska jag orka!

har shoppat på mig berocca brustabletter oxå! Dom är kanonbra!! Ja blir mkt piggare!!

nej nu ska vi till Ikea, om de är öppet.

Hejsan      Svejsan

RSS 2.0